Wednesday, February 03, 2010

U.D.O. ja Interitus - 01. II 2010, Rock Cafe, Tallinn

1. veebruaril jõudis oma viimase albumi "Dominator" maailmaturnee käigus Tallinnasse kuulus heavy-metali legend U.D.O. Kontsert, mida paljud olid oodanud juba 2009. aastal, toimus Rock Cafes. Miniatuurse kehaehituse, kuid see-eest imposantse häälepartii poolest tuntud Udo Dirkschneideri veetav ansambel on raskema muusika sõpru rõõmustanud juba aastast 1987. Kontserdil viibides võis rõõmuga tõdeda, et aastatega pole meeste ind raugenud. Kuulajaid kostitati vaid parimate paladega.

Esimese poole laivist moodustasid uue albumi lood, kontserdi lõpuosas kõlasid ajatud pärlid nagu
"Metal Heart" ja "Balls To The Walls". Publiku seas oli kohata palju U.D.O. fännisärke nii viimaselt tuurilt, 2007. aasta maailmaturneelt kui ka vanemast ajast. Seega oli näha, et kohale olid tulnud erinevad generatsioonid U.D.O. fänne - nii need, kes nautisid ansamblit juba 80-ndatel, kui ka noorema põlvkonna esindajad, kes alles oma 20-ndate eluaastate alguses. Publik oli vahetu ning võttis suurmeistrid hästi vastu. Seda tunnetas ka bänd oma suhtluses rahvaga, kitarrist Igor Gianola laskus kahe loo vahelist soolot mängima lavalt põrandale rahva sekka. Trummar Francesco Jovino aga suutis enda oskusi niivõrd nakatavalt demonstreerida, et trummipulgad haaras ning temaga liitus ka kitarrist Stefan Kaufmann. Kaks meest trummidel ees rütmi dikteerimias, saalitäis rahvast aplodeerimas ja näppu viskamas. See oli unustamatu hetk. Loodetavasti näeb suurmeistreid lähiajal veel siinkandis mängimas, kui mitte tänavu, siis ehk järgmise albumi maailmaturneel.

Ka soojendusesineja kohta pole ühtki halba sõna öelda. Sümfoonilist metalit viljelev Tšehhi kollektiiv Interitus võeti eesti publiku poolt väga soojalt vastu, seda hoolimata asjaolust, et enamus nende lugudest kõlas tšehhi keeles. Ansambel esitas kvaliteetse kava ja tõmbas rahva korralikult enne suurmeistrite lavale tulekut käima. Korralikud kitarripartiid vaheldumas viiuli ja vioola soolodega, võimas meesvokaal Ioanneselt, millele sekundeeris naisvokalist Petra malbe hääl. Kõik see kokku kõlas fantastiliselt. Loodetavasti ilmub neilt lisaks senisele neljale kauamängivale veel ohtralt lisa. Viimane album "In My Hands" kõlas paljutõotavalt.

Lühendatud versioon Delfi Publikus.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home